Het is koud buiten. Nouja, voor Nederlandse begrippen dan. Veel ouders houden kinderen dan lekker binnen, want stel je voor dat ze ziek worden van dat koude weer. Maar wist je dat het juist kérngezond is om lekker in de kou te spelen? VIjf redenen om mutsen op te zetten en de kou in te hollen:
 

1: Minder kans op griep

Virussen zitten graag binnen. Daar hebben ze meer kans om hun werk te doen en je ziek te maken. Dus een goede reden om regelmatig met je neus in de frisse kou te lopen. Ook een goed idee om zo nu en dan even de deur open te zetten en je huis te luchten. Júist als het koud is!
 

2: Spierkracht!

Voor kinderen is het belangrijk om zeker een uurtje per dag lekker te bewegen. Schaatsen, sleetje rijden, skiën, sneeuwballen gooien of een sneeuwpop maken zijn geweldige bezigheden, want ze zijn fysiek een stuk pittiger dan veel spelletjes die buiten worden gespeeld in andere seizoenen. Meer spierkracht én een goede berg conditie dus.
 

3: Uitdagingen

Buitenspelen in de winter is heel wat anders dan spelen in andere jaargetijden. Bevroren water, schommels waar je billen van bevriezen, gladheid waardoor je niet kunt voetballen… in de kou krijgen kinderen de kans om nieuwe dingen te bedenken. Zo doen ze een beroep op hun fantasie en creativiteit.
 

4: Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor mensen: sterke botten en een goed humeur! Vitamine D halen we vooral uit zonlicht. Ook in de winter. Niet zoveel als we zouden willen, maar alle beetjes helpen. Dus koud of niet; lekker (in het winterzonnetje) buitenspelen is altijd een goed idee.
 

5: Zzzlapen

Van buitenspelen, wandelen en schaatsen wordt je heerlijk rozig. En dan slaap je het allerlekkerst. Dat geldt ook voor kinderen. Overdag lekker buitenspelen is gegarandeerd ultra-tevreden kinderen bij het naar bed gaan. En daar worden we allemaal blij van :)