In de boomgaard van Plattelandwinkel de Achterdijk in Bunnik kun je in de zomer aardbeitjes plukken. Een lekkere bezigheid waar kindjes letterlijk zoet mee zijn.

De Plattelandwinkel ligt een beetje verscholen achter het treinspoor bij Bunnik. We hadden er al zin in: aardbeitjes plukken, maar toen we aankwamen werd het alleen maar leuker: op een groot grasveld stonden twee fikse trampolines waar naar hartelust op gesprongen kon worden.

Stuiteren
We parkeerden de auto, stuiterden tien keer op en neer op de trampolines en daarna zo de plattelandwinkel binnen, om voor €5,00 ‘aarbeiplukdagkaartjes’ te halen. Wat kregen we daarvoor? Een kaartje om een bakje aardbeien vol te plukken, een kaartje voor een ritje met het fruit-treintje (hoera, perenkisten op wielen achter een boerentractor aan, daar worden wij heel blij van) én een kaartje om een authentiek fruitsapje te halen in de winkel.

Lekker rustig aan
Toen we bij de aardbeien aankwamen, werden we verwelkomd door een dame die uitgebreid de tijd nam om de kindjes (en ouder) uit te leggen hoe aardbeien groeien, waarom ze zo hoog groeien, welke je mag plukken en hóe je die mag plukken. De kindjes waren behoorlijk onder de indruk en mochten na dit mooie verhaal samen met deze dame hun plukkunsten perfectioneren. Het ging ze goed af en zodoende mochten ze zelf aan de slag. Eén in je mond, vijf in het bakje. Eén in je mond, twee in het bakje… We plukten de mooiste exemplaren, renden onder de stellingen door, klommen op kistjes en trapjes en hadden onze bakjes in een mum van tijd vol.

Tsjoeke tsjoeke tsjoeke
Met tasjes vol aardbeien liepen we naar de tractor. We klommen in een kist en hobbelden vrolijk mee door het weiland. Als we een bekertje melk hadden gedronken na het eten van al die aardbeitjes, hadden we milkshake in onze buik gehad. Jeej! Halverwege werd ons nog het één en ander uitgelegd over de perenbomen waar we langsreden en mochten de kindjes vragen stellen. We dronken na het treinritje nog een sapje, sprongen nóg een keer op de trampolines, verzamelden een zut kippenveren (die al op de grond lagen, natuurlijk!) en gingen toen met rode snuiten van de aardbeiensap weer eens op huis aan.

Wij vonden het een héél geslaagd uitje! Ongedwongen, letterlijk lekker en heel geschikt voor kinderen. En zo leuk: deze week (14 t/m 17 juli): zijn er van dinsdag t/m vrijdag nog Aardbei Zelfplukdagen. Je kunt hier terecht van 14.00 tot 17.00 uur!

Meer info op hun Facebookpagina.