We zijn stiekem al een beetje bevooroordeeld: wij mogen graag een aflevering Minuscule kijken… of twee… of drie. Tot onze grote vreugde viel dit boek op de mat. We doken er meteen in.

Ontmoet Minuscule in de achtertuin. Dat leek bij ons een beetje lastig, met een plaats van een 2 vierkante meter, maar ook daar huizen de nodige kriebelbeestjes. We maakten ons geen zorgen, want het park voor onze voordeur beschouwen we als onze voortuin, dus er is ongetwijfeld genoeg klein leven om ons heen.

Kleine weetjes voor kleine hoofdjes
Vooral mijn dochter wilde dit kleine, handzame boekje meteen lezen. Ze herkende de Minuscules op het omslag dus daar scoorde dit schattige boekje direct punten mee. We lazen telkens een paar dieren. Zo bleef de leuke, beknopte informatie prima hangen, ook in kleine kinderhoofdjes.

Per dier staan er een aantal weetjes (eigenlijk ‘weet-je-nog-niet’jes’) in dit boekje. Bijvoorbeeld dat mieren al meer dan 80 miljoen jaar over onze aarde kruipen, en dus buurtjes van de dino’s zijn geweest. Tussen de dieren door vinden we korte verhaaltjes, die voorgelezen kunnen worden. Deze zijn gebaseerd op de filmpjes van Minuscule.

Op expeditie!
Achterin het boekje is een gedeelte waar je mag schrijven, tekenen en plakken. Dat laten we ons geen twee keer zeggen! Je kunt hier noteren welke Minuscules je zelf gezien hebt. Waar, wanneer en wat was er bijzonder aan. Bij ieder gevonden beestje, mag je een mooi stickertje plakken, die ook achterin het boekje zitten. Je kunt naast je notities zelf nog een tekening maken of een foto plakken.

Speuren naar beestjes dus, dat vonden wij leuk! We pakten het boekje, pen en papier en gingen op kriebel-expeditie. We vonden vijf beestjes tijdens onze eerste tocht. Een goede score. En wat was het leuk om alles wat we vonden en zagen op te schrijven in dit boekje. De tekeningen maakten we erbij toen we weer thuiskwamen.

BuitenHelden ten voeten uit, dit boekje. We love!

Titel: Ontmoet minuscule in de achtertuin
Auteur: Tilda Hoogeveen
Uitgever: KNNV Uitgeverij
ISBN: 9789050115438
Prijs: €16,95

Hebban! Hier bestel je’m.