Natuurlijk heb je zin in 2017, want wat zul je een hoop buitenpret gaan beleven! Maar het laatste stukje van 2016 is er ook genoeg te doen. Hier kunnen BuitenHelden tijdens en na de kerst van genieten.

 

Op  de kerstdagen

In de regio Utrecht vieren veel landgoederen de kerstdagen. Bijvoorbeeld op Beerschoten: op beide kerstdagen zijn er leuke activiteiten, zoals de levende kerststal en een speurtocht. Vanaf 12.00 uur wordt er glühwein en chocolademelk geschonken. Op 1e kerstdag is er is een poffertjeskraam vanaf 12.00 uur. Op 2e kerstdag kan je vanaf 12.00 uur broodjes bakken bij de vuurkorf.

 

Leuke activiteiten in de kerstvakantie

In het nieuwe jaar zijn er ook een paar plekken waar je als gezin graag naar toe wilt.

Doe-middag in Drenthe
woensdag 28 december, woensdag 4 januari
In het Drents-Friese Wold zijn bostrollen gespot! Kom je ook kijken? Op woensdag 28 december en woensdag 4 januari tijdens de doe-middag.


Kindervoorstelling in Utrecht

vrijdag 6 januari
Op 6 januari is er een kindervoorstelling op Landgoed Beerschoten (Utrecht). Na de voorstelling krijgen alle kinderen een cakeje. In drie cakejes is een boon verstopt. Wie een boon heeft, krijgt een koningsmantel.


Welkom nieuw jaar!

zondag 8 januari
Natuurmonumenten verwelkomt het nieuwe jaar en iedereen die het leuk vindt op 8 januari met warme chocolademelk. Een aantal bezoekerscentra organiseren leuke kinderactiviteiten, zoals luisteren en kijken naar een Winters verhaal, verteld met een kamishibai (een Japans vertelkastje) en buiten marshmallows roosteren boven een vuurtje. Waar? Hier vindt je de locaties.


Dieren in Brazilië in Amsterdam

kerstvakantie
Liever binnen dan buiten en toch iets met natuur en dieren doen? Dan ga je naar het Rijksmuseum! Voor kinderen vanaf ca. 7 jaar is er een audiotour over dieren in Brazilië, ingesproken door Freek Vonk.


Puzzelen, apeneiland en knutselen in Almere

kerstvakantie
In Almere kun je met de kerst terecht bij De Kemphaan voor een puzzeltocht, Apeneiland en nog veel meer. Daarna een hapje eten bij restaurant Dubbelop. In Buitencentrum Almeerderhout kun je ook lekker knutselen tijdens de kerstvakantie!


Ontdekkingstocht in regio Eindhoven

27, 28 en 29 december
Of ga op ontdekkingstocht met de boswachter! In Ospel kun je op 27, 28 en 29 december op zoek naar dieren die wel en niet winterslapen.


Magische lampionnen in Noord-Holland

woensdag 28 december
Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen op woensdag 28 december en beleef de nacht op een magische manier. In het buitencentrum knutselen je je eigen lampion. Daarna maak je rondom het buitencentrum een korte wandeling in het donker. De lampionnen verlichten je pad. Na afloop staan bij het buitencentrum de vuurkorven klaar om je te warmen, met natuurlijk wat lekkers erbij.

Je ziet: er is nog zoveel te beleven dit jaar!

We wensen alle BuitenHelden superleuke kerstdagen en een fris 2017!