Hanneke van der meerWie er achter BuitenHelden zit? Eén dame: Hanneke. Hanneke is moeder van drie BuitenHelden en blies in 2012 BuitenHelden als platform leven in.

Hanneke is in het dagelijks leven – naast mama van drie – grafisch ontwerper. En daarnaast óók nog eigenaar van Somoiso (Zo! Mooi zo!): haar eigen toko waarin ze veel creativiteit kwijt kan, want onder de naam Somoiso schrijft, illustreert en publiceert Hanneke prentenboeken en interactieve prentenboeken. Er zijn inmiddels zes apps te vinden in de App Store (waarvan twee apps de afgelopen jaren een Media Ukkie Award in de wacht sleepten!) die fantasievol zijn en naadloos aansluiten op de belevingswereld van jonge kindjes. Daarnaast zijn er drie prentenboeken op papier verschenen (Noa Tovervijver, SSST! En Het rare verhaal van Professor Staal). Meer info vind je op www.somoiso.nl

Naar buiten!
Waar boeken en apps dingen zijn die je meestal binnen leest of beleeft, is BuitenHelden de tegenhanger die je van de bank af krijgt. Er op uit! Lekker schoffelen in de natuur, rommelen, met je vingers in de grond grabbelen en genieten van alles wat er buiten te vinden valt. Spelen is onmisbaar voor jonge kinderen en BuitenHelden wil ouders én kinderen aansporen om er lekker op uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Roots
Hanneke werd in 1980 geboren in Maasland. De roots liggen dus in het polderlandschap. Veel gras, koeien en weidevogels en heel veel ruimte om te ontdekken en aan te rommelen. In 2001 verhuisde ze naar Utrecht. Nu woonachtig in het hart van de stad. En juist daarom verkikkerd op zoeken naar groen. Want natuur en buiten kun je echt overal vinden: tussen de straatstenen voor je voordeur, in het park om de hoek, in de achtertuin, je hoeft alleen maar goed te kijken! Zelf verzot op landgoedjes en bomen, dus vaak met de mini’s te vinden in de natuur rondom Utrecht.

Gratis tips in je mailbox!

Ads:

advertisement advertisement