Op Nationale Buitenspeeldag leefden wij bijna de hele dag buiten. Wat heb jij allemaal gedaan? Ben je naar de speeltuin geweest? Spelletjes op straat?

Wij vierden de buitenspeeldag door alles lekker buiten te doen. We liepen buiten, we aten buiten, we gaven planten water, speelden met water en deden een zelfgemaakte speurtocht.  Verder maakten we een picknick waar we buiten van genoten (gewoon op straat, want daar scheen de zon en we wonen per slot van rekening midden in de stad) en we hebben lekker lang in de speeltuin rondgehuppeld. We zijn zelfs nog even stiekem een binnentuin achter een kerkje ingeslopen… dat was zo mooi!

Leukste spelletje buiten?
Het leukste van deze dag was misschien nog wel het Speuren naar kleuren. Dat spelletje bedachten we een tijd geleden al voor BuitenHelden maar vandaag was een uitmuntende dag om het nog eens te doen! Hoe? Nou, zo:

Kleurenspeuren doe je zo
Je knipt uit een papier kaartjes (a5/a6 formaat). Hierop laat je kinderen zelf een aantal stippen tekenen in kleuren die ze mooi vinden. Je neemt een tas mee, eventueel een potlood en je gaat lekker naar buiten. Daar ga je op zoek naar dingen die dezelfde kleur hebben als de stippen op je kleurenkaart.

Als je iets vindt, stop je het in je tas en je kunt een kruisje bij de kleur op je kaart zetten. Als je alle kleuren compleet hebt, kun je thuis je gevonden spulletjes op je kaart plakken (als ze erop passen, natuurlijk).

We zijn heel benieuwd naar wat jullie allemaal hebben gedaan op deze prachtige dag. Laat het ons even weten. Vinden we leuk!

Print je liever een kleurkaart uit?
Dat kan. BuitenHelden heeft er een voor je gemaakt:

Download de Speurkaart voor kleuren speuren