Als BuitenHeld ga je vast wel eens naar de dierentuin. Maar… Durf je ook naar deze dierentuin? Want hier vind je niet alleen giraffen, olifanten en kamelen, maar ook dinosaurussen. En niet te vergeten: een mysterieus eiland.

Dierenpark Amersfoort is een erg leuke dierentuin voor gezinnen met jonge kinderen. Prettig qua grootte (lees: loopafstanden voor korte beentjes) en qua afwisseling van gedeeltes waar je dieren kunt bekijken, speeltuintjes en plekjes om uit te blazen (en naar de wc te gaan, niet onbelangrijk als je een hele dag druk bent met een gezinsbrede mini-safari waarvan een aantal expeditieleden nog maar een klein blaasje hebben). We geven je een sneak-peak van deze leuke plek.

Mis-niks!
Bij binnenkomst wordt je meteen een handigheidje voor de voeten geworpen: de ‘mis-niks-route’. Voor de nieuwsgierigen onder ons die er zeker van willen zijn álle dieren gezien te hebben aan het einde van de dag. Maar uiteraard kun je ook lekker op eigen houtje door het dierenpark struinen.

Klimmen en klauteren
Struinen? Nee… Eigenlijk is dat helemaal niet het goede woord. Want in dit dierenpark voelen kinderen (en ja, een aantal ouders zeker weten ook) zich eerder een stel apen. En apen klauteren. En slingeren. Veel dierenverblijven zijn voorzien van een geweldige constructie waar je doorheen, onderdoor en overheen kunt klauteren. Hang maar eens boven een beer. Of sta oog in oog met een hyena. Op deze manier zijn de dieren wel heel dichtbij! Vanaf 4 juli doet Dierenpark Amersfoort daar nog een schepje bovenop, want dan gaat De Grote Wildernis open en vaar je met een bootje over een brede expeditierivier richting een mysterieus eiland… Spannend!

Ontmoet de verzorger
In de zomermaanden kun Je bij de verblijven niet alleen de dieren, maar ook hun verzorgers ontmoeten. Zij staan op vaste tijden voor je klaar met verhalen over de dieren en als je wilt, kun je ze ook nog wat vragen. Voor de grotere kinderen is dit heel interessant, voor de kleinste BuitenHelden zijn deze verhalen nog wat aan de lange kant. Evengoed is het leuk om naar de verzorgers te luisteren en je bent niet verplicht te blijven tot het verhaal ‘uit’ is.

Speuren in het donker
Een regelrechte hit (keer op keer) is de nachtwereld. In het donker loop je tussen bijzondere dieren door. Zij zien jou ongetwijfeld voorbij sluipen, maar zie jij deze stiekemerds ook? Het is best een beetje spannend, maar zeker een onmisbaar stukje van het Dierenpark.

Durf jij dino’s?
Ben je stoer? Dan duik je het dino-bos in! Pas op voor brullende beesten, voor vleeseters en vliegende dino’s… Het dinobos is eenmalig stuk dierenpark waar beelden van deze kolossale dieren tussen de bomen staan. Tussen het bekijken van de dino’s door kun je ook uittesten of je net zo hard kunt rennen als een dino. Of je kunt vliegen met een pteranodon, een dino opgraven… en wist je dat er zelfs nog levende dino’s in het bos rondstappen?

Nog een handige tip:  je kunt de gratis app downloaden, zodat je alle info anytime bij de hand hebt. Met deze app kom je meer te weten over de 150 verschillende dieren die in DierenPark Amersfoort wonen. Regelmatig wordt de app uitgebreid met nieuwe thema’s. Dagelijks kan je een dierverzorger ontmoeten in het park. Het dagelijkse programma vind je ook in de app.