kriebelbeestjes boekjePetr Horácek maakte al verschillende mooie prentenboeken die jonge kinderen erg aanspreken. Misschien ken je het prentenboek ‘Vlinder, Vlinder’ wel, of ‘Kleine muis zoekt een huis’. 

Petr weet op te vallen tussen de vele kinderboeken door zijn bijzondere, wilde tekenstijl en door zijn boeken die veelal ‘gaatjes’ bevatten, waardoor illustraties op elke pagina een andere rol vervullen. Voor kinderen een ware ontdekkingsreis! 

In maart 2015 kwam er een nieuw boekje in de winkels te liggen van zijn hand: ‘Kriebelbeestjes’. Ook in dit boekje spelen de kenmerkende gaatjes weer een belangrijke rol. De illustraties zijn doorkijkjes en voor jonge kinderen is het reuze interessant om uit te zoeken wat bijvoorbeeld dat slakkenhuisje op de vorige bladzijde was.

Dit boekje is helemaal gewijd aan kleine beestjes. Slibber mee met slakken, fladder mee met vlinders en kruip rond met rupsen. De illustraties zijn vrolijk, kleurrijk en een aanzet tot ontdekken en met je kindje praten over wat je allemaal kunt vinden aan kleine diertjes als je buiten bent. Aan het einde van dit leuke boekje zit zelfs een draaischijfje, dat de vleugels van de vlinders laat veranderen van patroon.

Als je op zoek bent naar een boekje met een natuurthema voor kleine kindjes, is dit absoluut een aanrader.

 

Kriebelbeestjes
Auteur: Petr Horácek

Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047705857
Prijs: €8,95