In het Amsterdamse Bos vind je Geitenboerderij Ridammerhoeve. Op de boerderij lopen zo’n honderd melkgeiten, een zestigtal lammetjes, kippen en kuikens, varkens, koeien, een paard en een pony. 

We kwamen aan op de Geitenboerderij en de kinderen vonden het geweldig om zoveel geitenkoppetjes op een rij te zien! Allemaal op zoek naar plukjes hooi om op te kauwen, die de kinderen uiteraard graag aangeven. Want eerlijk: een dier dat uit je hand eet, blijft een geweldige ervaring.

Stal

Je kunt natuurlijk ook de stal in. Het leukste, want daar mag je tussen de geitjes lopen in het zachte stro. Wat waren er een hoop kleintjes! Je kunt voor een klein beetje geld een flesje melk kopen, dat je mag geven aan de geitjes. Aaien is al leuk, maar dit is geweldig.

Lief

De geitjes zijn klein, aanhankelijk en vinden het prima om door kleine kinderhandjes geaaid te worden. Naast het hok met kleine geitjes kun je ook kippen en kuikentjes vinden, naar de varkens kijken en de grote geiten aaien. Ze zijn allemaal lief!

Veel te doen

Naast de boerderij is er ook een moestuin waar biologische groenten en kruiden worden verbouwd. In de boerderijwinkel kun je van alles kopen uit eigen tuin en van eigen boerderij. Je kunt er ook prima een kop koffie drinken of een lekker broodje lunchen en de kindjes kunnen heerlijk in de speeltuin rommelen. Superplek om eens met kinderen naartoe te gaan.

Site: geitenboerderij.nl
Je vindt de geitenboerderij ook op onze locatiekaart!