Sinterklaas, kerst. Wat komt er tijdens de feestdagen een hoop je huis in! Van deze duurzame cadeautjes kan je kleintje genieten en kun je zelf goed slapen.

Veel gangbaar speelgoed, zeker goedkoop speelgoed, komt uit landen waar kinderarbeid nog bestaat. Zo worden veel voetballen door kinderhanden in elkaar gestikt. Kritisch winkelen is belangrijk, voor jezelf, jouw kind en andere kinderen. We geven je onze favorieten voor de feestdagen:

 

Bouwblokken van Christopher Jarrat

01 christopherjarratBlokken om mee te bouwen. Je had ze zelf waarschijnlijk vroeger ook. Maar deze versie is een heel grappige, ze zijn namelijk voorzien van tekeningen. Superleuk vormgegeven blokken waar je hele steden mee kunt bouwen.

Met vrolijk gekleurde bomen, parken en flatgebouwen. Allemaal een voorzien van een beetje scheef. Hiermee zijn kinderen uren in touw. Laat ze daar met wat stukjes papier en een paar potloden ook nog weggetjes bij tekenen en voor je het weet heb je een mini-stad in huis.

Webshop >


Groen rock ’n rollen

02 weerolOp greenjump.nl vindt je verschillende soorten speelgoed: educatief speelgoed, poppen, blokken en lekker speelgoed voor in de zandbak. Allemaal duurzaam: veelal van gerecycled materiaal. Een van de leukste dingen vinden wij de Weerol + uitbreiding Rok’n rol. Met de Rok’n rol bouw je je Weerol makkelijk om tot hobbelpaard of loopauto met zwenkwielen.
Het bedrijf achter de Weerol vindt milieuvriendelijkheid, gezondheid en veiligheid van speelgoed erg belangrijk. De Weerol is gemaakt van Berken muliplex en is afgewerkt met watergedragen verf, milieuvriendelijke lijm, abs balschroeven en bpa vrije kunststoffen.

Webshop >


 

Knuffels met een pluspunt

04 wereldwinkelDeze maffe, superleuke knuffels passen altijd wel in een kinderbed. Ze zijn een beetje vreemd, daar houden we wel van.

Superzacht zijn ze ook, want ze zijn met de hand gebreid, helemaal in de Andes. Koop je een cadeau bij de Wereldwinkel, dan draag je bij aan huisvesting, voeding en scholing in ontwikkelingslanden. Dat is dus extra lekker knuffelen.
De wereldwinkel heeft verschillende shops. Deze knuffels vindt je bijvoorbeeld bij Wereldwinkel Den Bosh. Kijk voor meer leuke cadeautjes even op de sites van de verschillende Wereldwinkels.

Webshop >


 

Muziek uit je knikkers

04 xylobaXylobaknikkerbanen zijn mooie, modulaire banen waar muziek in zit. De knikkers rollen over de noten naar beneden. Je krijgt bij de startersset een aantal noten, maar je kunt door middel van uitbreidingen meer noten aan je knikkerbaan toevoegen. Door te variëren met plaats en hoogte, kun je telkens andere melodietjes maken.

Alle uitbreidingssets kun je aansluiten op de startersset.  Hier raak je nooit op uitgekeken.

Webshop >


 

Adopteer een neushoorn, tijger of een schaapskudde

05 natuurmonumentenWNF en Natuurmonumenten bieden je de mogelijkheid een neushoorn, tijger of ijsbeer te adopteren. Of een schaapskudde! Gelukkig komen je nieuwe vriendjes niet echt bij je wonen. Je krijgt van WNF een pakket met een knuffel, informatie over jouw dier en een certificaat. WNF breidt het leefgebied van de neushoorns uit en gaat de handel in hoorn tegen.
Voor weidevogels en lammetjes (of hele schaapskuddes!) zit je bij Natuurmonumenten goed. Je draagt op deze manier bij aan het behoud van leefgebieden en schaapskuddes in oost-Nederland.

Webshop WNF >
Meer info Natuurmonumenten >