Wat is er leuker dan met kinderen op mini-avontuur te gaan? Door heel Nederland zijn er maisdoolhoven te vinden. Wij pikten er eentje uit in de buurt van Amersfoort en onderwierpen hem aan een test van ons deskundig team :)

We reden naar Hoogland, een prachtig weggetje af tot we voor Farm Fun Coelhorst stonden. De auto mochten we in het weiland parkeren en een paar tellen later stonden we aan de rand van een enorme speelweide. We rekenden bij een leuke dame 3 eurootjes entree af en renden het veld op.

Vogelverschrikkers
De kinderen verdwenen per direct in de (overdekte) hooiberg en kwamen er na een half uur weer uit als een stel vogelverschrikkers. Hooibergen zijn geweldig. Period. We weerstonden de verleiding van speelhuisjes, skelters, heuvels om overheen te rijden, boomstammen en hutjes en gingen met onze vragenkaart – die we van de eerder genoemde dame kregen – richting maisveld.

Dwalen of voetenpad?
Moeilijk kiezen! Er was niet alleen een doolhof, maar ook een voetenpad. We gingen tóch voor het doolhof, want daar kwamen we voor, maar we spraken meteen af dat we een comeback zouden maken voor het voetenpad.

Alice in Wonderland
Daar gingen we. Het mais is goed hoog in juli, dus we liepen door prachtige, groene tunnels. Een bijzonder sfeertje, alsof je in een andere wereld bent. We voelden ons bijna Alice in Wonderland. We vonden redelijk snel een bordje met de eerste vraag. Goed te beantwoorden door kinderen (als ze iéts weten van dieren). We penden het antwoord op ons papier. We liepen een aantal rondjes 2 keer, leuk, want de weg is goed te vinden, maar je kunt er ook een paar keer naast zitten.

Hoewel je werkelijk geen idee hebt wáár je bent (wat kinderen toch wel spannend vinden: “We komen toch ooit nog wel bij de uitgang hè?” compleet met zes bezorgde koppetjes) zit er wel een systeem in het doolhof en kom je de bordjes met vragen op de juiste volgorde tegen. We vonden alle zes de bordjes, tot grote vreugde van mijn team mini’s en liepen daarna tegen een letterlijk grote beloning aan: de uitkijktoren van hooibalen.

Uitkijkpost
Gaaf om op te klimmen én om te zien waar je gelopen hebt. Het maisveld bleek best flink en de kinderen waren heel trots dat ze hun weg er doorheen gevonden hadden. De weg terug was wat makkelijker en we leverden onze antwoorden in. We leerden zelfs nog een paar dingen* en de kindjes kregen een mini-prijsje. Na een glaasje appelsap en dertig rondjes skelteren sloten om half zes de boerenhekken en reden we weer naar huis.

Wij vonden het een prima middag! Eigenlijk hadden we een beetje tijd tekort, je kunt je hier prima een ruime halve dag vermaken! Volgende keer gaan we het voetenpad testen.

Kijk vast even op de website van Coelhorst


* spoiler alert!

We leerden écht iets! Over wormenhartjes en springende zoogdieren! Wat dat laatste betreft denken we dat wij ook een enorm goed antwoord hadden, ook al was het niet wat ze verwacht hadden :)