Het is nog steeds prima weer om buiten te wandelen en op zoek te gaan naar mooie takjes en blaadjes. Als je met een tas vol mooie spulletjes thuis komt, kun je weer lekker opwarmen tijdens het maken van een mooie knutsel met alles wat je gevonden hebt. We zetten vier tipjes op een rij:

1. Hart van takjes
Er is geen echte tutorial voor deze knutsel, maar als je naar de foto kijkt, weet je eigenlijk al wat je moet doen. Lekker naar buiten, mooie takjes zoeken en deze allemaal van een mooi kleurtje voorzien door middel van (acryl)verf. Je kunt ze met touwtjes of ijzerdraadjes aan elkaar binden. Natuurlijk hoef je niet per sé een hartje te maken. Er zijn nog veel meer vormen die je op kunt bouwen uit takjes. Leuk om voor het raam te hangen, dan kan iedereen ervan genieten.

2. Blaadjes verven
Blaadjes. Er zijn er nog genoeg te vinden! Geef ze met een beetje verf het uiterlijk van een insectje. Lieveheersbeestjes, kevertjes, fantasiebeestjes. Je kunt je fantasie de vrije loop laten. Je kunt behalve insectjes, ook spookjes maken van de blaadjes die je vindt. Mocht je de blaadjes een echte kerstfunctie willen geven, smeer ze dan in met een beetje lijm of vernis en voorzie ze van een berg glitters. Klaar voor een mooie kerstslinger.

3. Egeltjes maken
Knip uit karton de basisvorm van een egel. Plak op het ruggetje blaadjes, zo maak je de stekels van het egeltje.

4. Dennenappels schilderen
Toch al verf op tafel staan? Verzamel dan een paar dennenappels en geef de randjes een kleurtje. Rijg ze daarna aan een slinger of leg ze op een schaal als decoratie.