Op een vroege morgen reden we naar de Renkums Beekdal om het kabouterpad – dat daar sinds 30 mei 2015 te vinden is – met eigen ogen te bekijken.

Het bezoekerscentrum ging pas tegen 13.00 uur open. Dat hadden wij als ras-chaoten natúúrlijk over het hoofd gezien, maar besloten toch onze puppyblik op te zetten en aan iemand te vragen of we het kabouterpad mochten uitproberen.

Lief!
Eerlijk is eerlijk, we denken dat er in dit bezoekerscentrum de liefste mensen van de wereld werken. Speciaal voor ons maakten ze een uitzondering, ze pakten kersversekaboutertasjes in, deelden kaboutermutsen uit en stuurden ons het bos in. Geweldig lief en heerlijk dat niet de hele wereld volgens de klok leeft!

Kabouters
We vonden al snel een eerste grote kabouter. We sloegen ons boekje open en lazen de eerste opdracht. Leuk opdrachtje, heel goed te doen voor grote én heel kleine kindjes. Na de grote kabouter kwamen er een aantal kleintjes die de weg wezen. En wat vonden we onderweg een bijzondere dingen! We gaan natuurlijk niet alles verklappen… Maar we gaan wél verklappen dat we nu heel zeker weten dat er écht kabouters in het bos wonen. Niet een, of twee… Maar echt een heleboel.

Lekker ontdekken
Het kabouterpad is erg leuk om te lopen. De route is niet zo lang en daarom heel prima te ontdekken met je eigen kabouters. Omdat je opdrachtjes bij je hebt en er onderweg een hoop te zien is, doe je er wel een poosje over. Wij namen de tijd en waren een uur zoet.

De kaboutermutsen en rode wangetjes gingen mee naar huis, de kindjes voelden zich de rest van de dag ook nog érg kabouterig :)

Een paar dingetjes die wel praktisch zijn: 

  • Het centrum opent pas om 13.00 uur. We hopen dat dat nog een beetje aangepast wordt. Zeker met kleine kindjes ben je vaak wat vroeger up and running.
  • In het bezoekerscentrum kun je (nog) niet pinnen. Zorg ervoor dat je cash bij je hebt.

Website Renkums Beekdal >

 

Check onze video: