Mijn kleine bos Mijn kleine tuinKleine kindjes. Kleine tuintjes. ‘Mijn kleine tuin’ is een boekje voor de allerkleinste kindjes, en laat ze met hun ouders de tuin en de dieren die erin wonen ontdekken.

De hoofdrolspelers in dit kleine, handzame boekje zijn egel, muis en mus. Samen met hen verken je de tuin: er groeien prachtige bloemen en je vindt er heerlijke groenten en fruit. In het gras en onder de grond wonen allemaal dieren. De dingen die je in de tuin, in het gras en onder de grond vindt, worden weergegeven door middel van geweldig leuke illustraties, met daarnaast woordjes. Naast ‘Mijn kleine tuin’ is er ook een editie met de titel ‘Mijn kleine bos’. Met vos, das en eekhoorntje verken je het bos: je vindt er veel soorten bomen, paddenstoelen en bessen, en natuurlijk een hoop dieren. Het boekje is gemaakt van grof, stevig karton: 100% hergebruikt papier én gedrukt met milieuvriendelijk inkt. Dat geeft het een echte ‘buiten’ uitstraling. Bovendien is het lekker om beet te pakken en aan te voelen. Het karton is van zichzelf vrij donker en dat geeft de illustraties een rustige, ingetogen uitstraling.
Deze boekjes zijn leuk om met heel kleine kindjes te lezen. Lekker aanwijzen en kleintjes laten vertellen wat ze zien.
‘Mijn kleine bos’ kreeg in Duitsland de prijs voor het mooiste kinderboek van 2013 van de Stiftung Buchkunst.
Titel: Mijn kleine tuin & Mijn kleine bos
Auteur: Kathrin Wiehle
Uitgever: Querido
ISBN: 978 90 451 1803 1
Prijs: €9,99