Fort bij Vechten is sowieso een prachtlocatie, maar het wordt nog leuker als het evenement Kinderfort er neerstrijkt. Wij bakten broodjes, reden op een pony, werkten met de smid en sprongen op een luchtkussen… er was zoveel te doen dat we een hele dag nodig hadden om alles te beleven.

Knappe organisatie, want krijg het maar eens voor elkaar dat er voor iedereen iets leuks te beleven is: voor heel kleine kindjes, voor stoere tieners en voor ouders. Er waren vier ‘thema’s te vinden in en rondom het fort: natuur, theater – muziek en dans, actie – creatie en Romeinen.

Limes

Bij binnenkomst werden we verrast door een stel Romeinen. Romeinen? Ja, die van heel vroeger. Die hadden ooit eens de noordelijke grens van hun rijk dwars door Nederland bedacht. Tegenwoordig grotendeels verborgen in de bodem, maar tweeduizend jaar geleden een ondoordringbaar obstakel. De Romeinse Limes. We kunnen ‘snuffelen’ aan het Romeinse leven en tentoonstelling bekijken in een mini-museumpje.

Een hele dag bezig

Na de Romeinen liepen we het terrein rondom het fort op. Moeilijk kiezen, waar te beginnen? Er was zoveel te doen: we mochten van de tokkelbaan, op grote hoogte over het ‘indianenpad’ (lees: smalle stapstokjes boven het water, niet geschikt voor kinderen en ouders met hoogtevrees), er waren vuurkorven waar we broodjes konden bakken, de smid hielp ons met het maken van een ‘medaille’ met de plattegrond van het fort erop… het was bijna onmogelijk om ons niet te vermaken.

De video

En in plaats van je een heel blog te laten lezen… kunnen we je beter laten meekijken. Dus we maakten een kleine video van deze geweldig leuke dag. We hopen dat we volgend jaar weer welkom zijn bij Fort bij Vechten.

Waterliniemuseum

Er was natuurlijk ook een mogelijkheid tot het bezoeken van het Waterliniemuseum. We vrezen dat we daar nog maar een keertje voor terug moeten komen. Het Waterliniemuseum is open sinds 2015 en staat te boek als het stoerste familiemuseum van Nederland. De moeite waard, denken we dan.

Fort bij Vechten / Waterliniemuseum
Marsdijk 2
3981 HE Bunnik
030-65 65 285
(ma – vr: 08.30 – 17.00u)
info@fortvechten.nl