Ken je de botanische tuinen in Utrecht al? Een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan. Helemaal op dit moment, want alles staat in bloei en het is dan ook heerlijk om daar met z’n allen doorheen te rennen.

Hun daden benne groot!
Het Jaarthema van de Botanische Tuinen  is ‘Groene bladen, grote daden!’ Voor kinderen is er de spannende, doe-puzzel-speurtocht ‘Het grote, groene plantencircus!’. In circus Plantini zijn groene sterren (de planten dus!) de acts, zoals de Levende kanonskogel, de Sterke plant en de Plant met de baard. En er is in het kassencomplex de tentoonstelling ‘Groene bladen, grote daden!’ te zien.

Botanische tuinen met kinderen uitje 00

Leuke activiteiten voor kinderen
Op 10 juni is er om 14.30 uur de Plant-bijt-hand-middag. Pas op je vingers en bezoek vleesetende planten. Heb je na je bezoek al je vingers nog, dan ga je met een bouwplaat van een vleesetende plant aan de slag.

Op 11 juni begint het Tropisch Vlinderfestival. Wie de vlinders nog niet heeft gezien, moet zeker komen! Al een aantal jaren wordt één van de kassen in het Kassencomplex tijdens de zomer omgetoverd tot een waar paradijsje waar het wemelt van de felgekleurde vlinders.

Wat? Waar?
De Utrechtse Botanische Tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van De Uithof. De Tuinen zijn één van de oudste Nederlandse botanische tuinen. De primaire functie is nog altijd ondersteuning van onderwijs en onderzoek. Daarnaast is de publieksfunctie steeds belangrijker geworden en speelt ook natuurbescherming een belangrijke rol.

Onze BuitenHelden keurden ook tijdens dit bezoek de Botanische Tuinen meer dan goed!

Meer info over de Tuinen vind je op de site van Universiteit Utrecht.
We schreven al eerder over de Tuinen, lees hier.