Brrr. Nog best koud he? Maar je wilt natuurlijk niet binnen blijven zitten! Daarom zetten wij een paar koele doe-dingen op een rij. Lekker naar buiten!

1. Speuren in de sneeuw
In de sneeuw kun je heel goed dingen verstoppen. Balletjes, eieren, speelgoedauto’s. De één kan de spulletjes verstoppen, de ander mag ze zoeken.

2. Vuurtje stoken
Heb je een vuurkorf? Maak een vuurtje! Met kindjes is het heel gezellig om buiten te ‘picknicken’ of om zelf broodjes te bakken aan een lange stok boven het vuur.

3. Avondwandeling
Spannend en avontuurlijk voor kids: een avondwandeling (door de sneeuw!?). Het is donker en dat maakt het extra spannend. Als het heeft gesneeuwd kun je eens luisteren: hoe stil het is het als de wereld met een sneeuw is bedekt? Welke geluiden hoor je allemaal nog meer?

4. Vogels kijken
In de winter leven veel vogels in groepen bij elkaar. Zo kun je op meren groepen eenden vinden en in polders flinke groepen ganzen. Neem eens een verrekijker mee en ga naar zo’n plek bij jou in de buurt. Ook al weet je niet al die namen, het is heel leuk om zoveel vogels bij elkaar te zien.

5. Molentje maken
Maak een molentje van een vierkant stuk papier. Knip het blaadje vanuit de punten in tot halverwege. Vouw de punten naar het midden toe en zet ze vast met een splitpen. De splitpen kun je door een rietje prikken en vastzetten met een stukje gum, kneedgum of kurk. Zet de molen in de tuin en kijk hoe hard hij kan draaien!

6. Strandwandelen
In de zomer ga je vast wel eens naar het strand. Lekker kastelen bouwen en spetteren in de zee. Maar in de winter is het strand ook mooi! En ook dan kun je zandkastelen bouwen! Kleed je dik aan en kijk eens wat je allemaal in de winter kunt vinden op het strand.