De lente doet hard z’n best. En dat zorgt ervoor dat kinderen ook op hun best zijn. Want hoe mooi de winter ook kan zijn: een zonnetje zorgt ervoor dat iedereen naar buiten wil. Genieten dus!

Met dit mooie weer begint alles weer te leven. De bomen lopen uit, we kunnen springen onder een regen van bloesemblaadjes, bloemen plukken (niet teveel, we laten er ook een heleboel staan!) en we ontdekken overal kleine én grote beestjes.

De polder lijkt misschien een beetje saai: veel gras, heel veel gras, plat land en dat alles reikt tot een verre horizon. Maar niets is minder waar: ook in de polder barst het van leuke dingen die het ontdekken waard zijn. Schapen, die je kunt aaien (die voelen echt heel anders dan kindjes in de eerste instantie denken), koeien, van heel dichtbij. Maar ook het feit dat je met je schoenen door de koeienpoep mag modderen levert een hoop gelach én natuurlijk vragen over poep op.

Tip: neem een kleed mee en een tas met drinken, en organiseer halverwege in een mum van tijd een echte PolderPicknick!

We vonden nog veel meer in de polder: we hoorden grutto’s roepen, we zagen hazen met elkaar ‘dansen’ (op hun achterpoten staand en met de voorpoten wild in het rond maaien om elkaar af te troeven), er vloog een visdiefje boven een polderslootje (makkelijk te herkennen door zijn zwart-witte jasje) en er liepen kievitten in het weiland, heel dichtbij! Naast al die bijzondere dieren zijn de weilanden nu ook rijkelijk voorzien van paardenbloemen, pinksterbloemen en prachtige grashalmen, dus een mooi weideboeketje maken en dat bij elkaar binden met lange grassprieten is ook een bezigheid die veel kinderen uren zoet kan houden.

Niets te doen? Zin om naar buiten te gaan? Doe eens een poldertje en kijk wat jou kinderen daar allemaal ontdekken.