In Nederland doen we het nog niet zoveel, maar daar komt vanaf nu vast verandering in: regenkettingen maken.

Een wat? Een regenketting. Een lange draad of ketting met voorwerpen eraan die je hoort klingelen en waar de druppels af spetteren als het regent. Je hangt de ketting buiten, aan de dakgoot of in een boom of op een andere plek waar hij regen kan vangen.

Hoe maak je een regenketting?
Je zoekt een ketting of draad/touw en voorwerpen die je mooi vind. Dat kunnen heel veel dingen zijn, denk eens aan oude bloempotjes, dennenappels, mooie stenen, oude pannetjes, trechters, je kunt zelfs oud bestek ombuigen en aan elkaar haken.

Je bindt de voorwerpen vast aan je ketting, hij mag zo lang worden als je zelf wilt. In principe hang je de regenketting aan de dakgoot en laat je hem het water naar beneden geleiden, waar je het opvangt in een regenton of waar je het als een soort fonteintje laat stromen. Maar hij kan evengoed aan een boomtak hangen.

Jaargetijden
Regenkettingen zijn trouwens niet alleen leuk in de herfst, maar ook in andere jaargetijden. ’s Zomers zijn ze mooi om naar te kijken, je kunt ze ook nog versieren met bloemen of blaadjes. En in de winter kunnen ze bij vrieskou prachtige ijspegels geven!

Hier zijn een aantal voorbeelden, maar we zijn benieuwd naar jullie regenkettingen! Deel je ze met ons?

regenkettingregenkettingregenketting

regenkettingregenkettingregenketting