Je moet eten koken. Of even stofzuigen. En je hebt geen zin om je kindjes achter de tv te zetten… dan laat je ze een wensboom maken! Heel simpel, het enige dat je nodig hebt, is een pak knijpers, papiertjes en potloden.

Maak kleine briefjes en geef je kindjes een potlood. Ze mogen op de briefjes de dingen krassen, tekenen of schrijven die ze het allermooist vinden. Deze BuitenHelden tekenden bloemen, kapoentjes, blaadjes, bomen en hartjes en schreven de namen van hun broertjes, zusjes en liefste vriendjes en vriendinnetjes op. De kinderen kunnen alle mooie dingen met een knijper aan een tak of blad van een boom of struik hangen.

Een mooi verhaal om erbij te vertellen: als de wind door de bladeren waait, neemt deze alle mooie dingen mee de wereld in. Zo kunnen andere mensen ook genieten van alle wensen die ze opgeschreven en getekend hebben.

En weet je? Misschien moet je dat eten koken dan ook maar even uitstellen. En lekker meeschrijven en -tekenen. Of heel even met je benen omhoog in de zon zitten en kijken wat een mooie dingen er in de boom gehangen worden :)