Hieperdepiep, ze zijn er weer: de moestuintjes van Albert Heijn! Vorig jaar was het al een feestje, er groeien nog steeds aardbeitjes en peterselie in onze (mini) stadstuin! Ook dit jaar duiken we bovenop de bakjes met zaadjes.

 

Lekker samen doen

Het allerleukste van de moestuintjes is dat je samen met je kindje kunt aanrommelen. Lekker vieze vingers maken, denderen met water en aarde en samen kletsen over welke plantjes er straks gaan groeien en of ze alles lusten wat er uit de zaadjes komt.

We hadden hier al een hele berg moestuintjes dus we poten er een bergje in één keer. Mooi om te zien hoe die piepkleine blokjes grond met een beetje water uitgroeien tot bonken aarde.

Moestuintjes albert heijn

Rouwrandjes

We stoppen alle potjes vol met aarde. ‘Mama, kijk eens wat een zwarte randen onder mijn nagels!’ Vol trots krijg ik twintig zwarte vingertjes onder mijn neus. Genieten hoor. We wassen  het later wel weer een keer schoon. Ik ben allang blij dat ze niet vies zijn van een beetje modder.

 

Moestuintjes

Alles is gepoot. De potjes zijn vochtig en de zaadjes kunnen beginnen met ontkiemen. Rest ons nog maar één vraag: waar gaan we die moestuintjes in vredesnaam laten? Deze kunnen we nog wel kwijt, maar ik weet nog van vorig jaar dat het er snel meer worden en dat het enthousiasme van de kleintjes het niet toelaat om er een aantal niét te poten. En kleine potjes… maar na het overpotten van de groeiende plantjes komt de ruimte echt een beetje in het gedrang.

Wie heeft er tips? Hoe doe jij dat thuis?

Meer moestuintjes, tips en trucs én het Moestuintjes-Journaal vind je op de site van AH:
ah.nl/moestuintjes