Natuur beleef je buiten. Natuurlijk. En heel soms, als vaders en moeders geen zin hebben om met kindjes door de regen of de natte sneeuw te sjokken, mag je ook best een beetje natuur binnenshuis doen. En dat kan met de app Toca Nature van Toca Boca. 

Toca Nature begint met een leeg stukje ‘natuur’. Kinderen kunnen de natuur zelf vormgeven. Onderaan het scherm vind je namelijk vijf elementjes die je kunt gebruiken: een loep (om de natuur van dichtbij te bekijken), bergen, water, bomen en een bijl. Bergen, water en de bijl spreken voor zich, de bomen zijn weer verdeeld in vijf groepjes: je kunt kiezen voor verschillende soorten bomen, die een thuis bieden aan verschillende diersoorten.

Het loepje laat je een kijkje nemen in je eigen wereld. Je kunt eten verzamelen, op zoek naar dieren die door het landschap lopen, de dieren wakker maken en voedsel geven. Aan de onderzijde van het scherm verschijnt een wereldbol, als je hier aan draait, kun je je eigen natuur van alle kanten  bekijken. Je kunt ook fotootjes maken van je wereld, die komen in de camera roll terecht. Het enige dat wel jammer is, is dat er geen optie in de app zit om je wereld op te slaan. Aan de andere kant: telkens een nieuwe maken is veel te leuk om te doen!

Toca Nature is een prachtig vormgegeven ontdekkingstocht, voorzien van mooie geluiden die heel intuïtief werkt.

– Download Toca Nature (App Store, €2,99)
– Toca geeft bij Toca Nature nog een cadeautje weg: 3D maskers! Je kunt ze downloaden op de site van Toca Boca.