Daar klepperde de brievenbus. Er werd iets groots naar binnen gegooid. Iets dat beter moest zijn dan de gemiddelde brief met informatie die je eigenlijk niet nodig hebt. En gelijk hadden we: er was post van OERRR!

Jaaa. Reuzeblij worden we daarvan. Want dikke enveloppen zijn leuk. Daar zitten fijne dingen in. En als het dan een pakketje is, is het hek van de dam. Mijn drie BuitenHelden sprongen erop, trokken het plastic en elastiek eraf en wat bleek: we kregen een verzamelkist. Voor de mannen meteen omgedoopt tot een bouwvakkerstool, maar hé, ieder zijn interpretatie :)

Knutselen
Knutselen maar! Want de kartonnetjes moesten op slinkse wijze met elkaar verbonden worden (en dat keer drie!) dus we waren echt wel even zoet. Natuurlijk draaien we onze hand niet om voor een dergelijk klusje en na een paar minuten verscheen de eerste kist. Tijd voor versieren met stickers, die ook in het pakketje zaten. Er werd druk uitgewisseld tussen de heren en de dame: ‘Jij een bloem, in roze, en dan nog een, en dan krijg ik die sticker met die botten. Of met poep!’ Dus. Behalve knutselen en natuureducatie bevordert dit postpakketje ook de taalkundige- en discussievaardigheden.

Verzamelen
Na een poosje prutsen waren er drie kisten klaar. En die werden meteen meegenomen om de mooiste spulletjes in te stoppen: de nieuwe lidmaatschapskaart van OERRR, maar ook de kaarten én het papiertje met zaadjes (dat overigens tien keer interessanter was omdat het met de post kwam dan de honderd vellen die mama hier al in de kast had liggen…) en de knijpers die we hadden gebruikt om de gelijmde onderdelen aan elkaar te houden tijdens het opdrogen.

Er op uit
Nu gaan we ook nog proberen om de kisten een keer mee te sjouwen als we er op uit gaan. Zodat er ook echt gevonden voorwerpen in gestopt kunnen worden. Blaadjes? Bloemen? Stenen, takken, uilenballen? We gaan het zien. Wij waren in ieder geval heel content met zo’n leuk brievenbuspakketje!

Geïnteresseerd? Kijk eens op de site van Natuurmonumenten/OERRR.