Knutselen met dingen die je buiten kunt vinden, is altijd leuk om te doen. Want wat is er mooier dan blaadjes en bloemen die je zomaar buiten op kunt rapen?

Fijn is het, als je hier niet een paar dagen, maar nog jaren van kunt genieten. En daarom bedachten we het volgende: maak van (bijvoorbeeld) zo’n mooie, pluizige paardenbloem een presse-papier. of een raamhanger, of onderzettertje. Dan kun je er altijd naar kijken! En behalve mooi en leuk om te maken, is het nog handig ook.

Dit heb je nodig:
– giethars (bij de betere hobbywinkel)
– malletjes (bijvoorbeeld een omhulsel van een verrassingsei)
– bloemen, blaadjes, moois uit de natuur
– bakjes/rijst (om de malletjes in te zetten)
– tafelkleed/kliederkleed!
– een potje geduld :)

*) Let op! Onderaan dit blog een notitie over het gebruik van eierschalen!

Zo maak je het:
Maak ca. 150 ml giethars aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je malletjes stevig staan, op een tafel, of in een bakje met rijst. Giet de hars voorzichtig in de malletjes (ouders only!). Daarna kun je de bloemen, veertjes of de paardenbloem er voorzichtig in laten zakken. De hars heeft lang nodig om uit te harden, dus een poosje laten staan.

Na ongeveer 2-3 dagen kun je de hars uit de malletjes halen en heb je je bloemen, veertjes of paardenbloem voor altijd voor je raam hangen of op je bureautje staan!

Let op!
Wij hebben een testje gedaan met lege eierschalen als mal. Dat raden we af! De eierschalen hechten aan de hars, dus je kunt ze met geen mogelijkheid lospeuteren. Maar het was het proberen waard :)

Het is echt de moeite waard om je huis even door te spitten en alles wat van glad plastic is, te verzamelen. Wij vonden: verrassingsei-dopjes, dekseltjes van etenswarenverpakkingen, wasmiddeldopjes, enzovoorts. Er is genoeg te vinden waar je mooie vormen in kunt gieten.