tekenen met takken knutselen natuurVan KNNV verscheen dit vrolijke, handzame naslagwerkje: Tekenen met takken. Een fris-ogend boekje dat van voor tot achter volgeschreven is met leuke knutsels.

De ideeën in dit boekje zijn stuk voor stuk gebaseerd op natuurlijke materialen. Voordat je begint met knutselen, kun je echter eerst een lekkere inleiding lezen: landschapssoorten, kleding, spulletjes zoeken en bewaren. Zo ga je voorbereid (maar niet té) op pad. Handig in het inleidinggedeelte is ook de korte uiteenzetting over leeftijdsgroepen en war kinderen op een bepaalde leeftijd al wel en nog niet kunnen.

Seizoenen
Het boek is na de introductie onderverdeeld in seizoenen. Per seizoen zijn er verschillende materialen te vinden en daar horen dan ook verschillende knutselideetjes bij. De knutselwerkjes variëren van intensief tot ‘even leuk voor tussendoor’ en dat maakt dit boekje geschikt voor heel veel momenten.

Meer dan knutselen
Naslagwerk is eigenlijk een onvolledige benaming voor dit boek. De knutseltips worden namelijk ook nog afgewisseld met kleine, grappige weetjes. Leuk om tijdens het knutselen door te nemen met kindjes.

Wat vonden de kleintjes zelf leuk?
De sporen, vormen en figuren op de schutbladen trokken direct de onverdeelde aandacht. De favoriete knutsels waren de lieveheersbeestjes van walnoten (overigens ook een leuke variant te vinden op BuitenHelden)  :)

Fijn om te zien dat er veel aandacht is besteed aan de vormgeving en fotografie. Dat maakt het een boekje dat een fijne uitstraling heeft en de zin om iets te gaan doen met kleintjes aanwakkert. Al met al zouden alle ouders een boekje als dit in de kast moeten hebben staan, want behalve geschikt voor middagen waarvan je even niet weet wat je ermee moet, is het een lekkere motivatie om naar buiten te gaan en daarna lekker binnen aan te rommelen met wat je gevonden hebt.

BuitenHelden-score: 10!

Tekenen met takken
Saskia Koper & Barbara Rijpkema
KNNV Uitgeverij
Prijs: 19,95
Shop ‘m bij Bol.com >