Struinen tussen de Vikingen? Dat kan. Gewoon in Amersfoort. Want op Landgoed Schothorst slaan een roedel ruwe Vikingen zo nu en dan hun kamp op. En ze heten kinderen (nou, vooruit… én ouders) van harte welkom.

17 mei vonden we de Vikingen op het middeleeuwse erf  ‘De Bergkamp’ in Amersfoort. Een klein erf midden op het Landgoed Schothorst, waar we een reconstructie van een middeleeuwse boerderij vinden en waar we heerlijk rond kunnen snuffelen.

Genoeg te vinden!
De aankomst op het landgoed is een cadeautje. Een lange laan met bomen aan weerszijden waar de zon doorheen loert, doet vermoeden dat er een flink gebied op ons ligt te wachten. En we hebben gelijk. Parkeren doen we bij het CNME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) en daarna lopen we een (klein) rondje over het terrein. Dat rondje is niet groot, omdat de BuitenHelden overal dingen vonden die zo leuk en interessant waren, veel te leuk om voorbij te lopen.

We zagen baby-eendjes, baby-meerkoetjes, een levensgrote zonnewijzer, moerasjes, basins met honderden kikkervisjes, bijenflats en heel veel mooie bloemen.

Vikingvorken smeden
Uiteindelijk kwamen we op het middeleeuwse erf terecht waar links en rechts Vikingen in een heerlijk tempo aan het aanrommelen waren. Daar houden we van :) Er werd gekookt op open vuur, er was een Viking met een openlucht-oven (met indrukwekkende blaasbalgen!) die van ijzeren staven zijn eigen vorken maakte, er werden potten van klei gemaakt en er waren zelfs een paar Vikingen die elkaar met speren en messen te lijf gingen. Dat allemaal in een prachtige omgeving met (last but not least) een waterpomp met drie flinke goten eronder, die heel stiekem de topattractie was voor alle kinderen die er rondliepen… water, zand en gootjes… eigenlijk is dat altijd een gegarandeerd succes.

Ook eens een Viking-weekend bezoeken? Dat kan!
Ze komen namelijk regelmatig terug in Amersfoort. Houdt hiervoor de Facebookpagina van de Vikingweekenden in de gaten.