Speeltip! Als je lekker naar buiten wilt met kindjes, kun je eens een bezoek brengen aan de Oranjetuin in Barendrecht (omgeving Rotterdam). Een ontzettend leuke plek waar kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan.

In Barendrecht – een beetje verstopt achter een landje met wat nieuwbouwwoningen – ligt de Oranjetuin. Een prachtige plek in het groen waar kinderen naar hartelust kunnen spelen. Er staan veel houten speeltoestellen, er is een waterpomp en zowel voor grote als kleine kinderen is er genoeg te doen.

Voor alle leeftijden
We hebben genoten van de mooie klimtoestellen, van kliederen met water, kanalen graven (er zijn scheppen en ander buitenspeelgoed aanwezig in de speeltuin), van de kabelbaan en van de glijbanen. Naast alle toestellen is er ook genoeg ruimte om te voetballen of door het gras te rollen op het speelveldje en om lekker te scheppen in de zandbak.

Goed geregeld
De entree voor de speeltuin is €2,00. Er zijn ook jaarabonnementen verkrijgbaar voor €25,00. Misschien even wennen voor ouders, maar je hebt dan ook wel een erg mooie plek om te spelen, inclusief toiletten die er netjes uitzien. Bovendien is er altijd een toezichthouder aanwezig, en kun je er koffie en thee halen in het huisje dat midden in de speeltuin staat. Er is ook een huisje dat af te huren is om bijvoorbeeld kinderfeestjes/verjaardagen te vieren.

Meer info vind je op de website.