Hé, nog heel even weekend. Wat ga jij vandaag doen? Onze tips op een rij voor een zondag in de buitenlucht!

Zelfplukdagen op Landgoed de Olmenhorst (Lisserbroek)
van 19 september t/m 25 oktober

Laarzen aan, pak een grote mand of tas en trommel al je vrienden op: we gaan oogsten!

Zelfpluktijden:
Woensdag 13.00-17.00 uur
Vrijdag 13.00-17.00 uur
Zaterdag 10.00-17.00 uur
Zondag 10.00-17.00 uur
Tijdens de herfstvakantie ( 17- 25 oktober) elke dag van 10:00 – 17:00 uur.

Meer info op de site


Word paddenstoelenexpert (overal in Nederland)
zondag 11 oktober 2015

Ontdek alles over paddenstoelen en Word Paddenstoelexpert met IVN! Ga mee spiegelen in het bos, brouw heksensoepjes in de open lucht en kroon jezelf tot herfstprins of prinses. Meld je snel aan voor één van de meer dan 120 IVN-activiteiten bij jou in de buurt.

Meer info op de site


Kabouter Paltz (Soest)
zondag 11 oktober 2015
GRATIS via Kidsproof!

Barones Van Paltz vertelt, geassisteerd door haar secretaresse Jonkvrouwe Faizah van Soest, het verhaal van Kabouter Paltz en de Alvermannen.

Een kindervoorstelling en een wandeling voor de hele familie, bij het Herman van Veen Arts Center in Soest. Geschikt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar en hun ouder(s). Je wandelt over het mooie Landgoed de Paltz in Soest.Na de voorstelling kun je nog rondkijken op het landgoed en in het huis.

http://www.kidsproof.nl/Utrecht/Herman-van-Veen-Arts-center/Kabouter-Paltz-in-Soest-kinderen-voorstelling/zondag-11-oktober


Naar het speelbos (Houten)
wanneer je zin hebt

Het Speelbos hoort bij het natuurgebied Nieuw Wulven waar speciaal voor de kinderen een groot speelbos is aangelegd. Anders dan een gewone speeltuin zijn er natuurlijke objecten waar kinderen mee spelen. Gebruik je fantasie en beleef de natuur!

Meer info op de site


Als er één schaap… (Almere)
zondag 11 oktober 2015

Kom naar de Doe-Tentoonstelling ‘Als er één schaap over de dam is’ in Het Vroege Vogelbos! Welke spreekwoorden ken je met schapen er in? In deze tentoonstelling doen kinderen nieuwe kennis op over schapen: het nut vroeger en nu, de producten die schapen ons geven, zoals wol en melk.

Meer info op de site


Mysteries in het Omniversum (Den Haag)
zondag 11 oktober 2015

Kom naar het Omniversum in Den Haag en verbaas je tijdens ‘Mysteries of the Unseen World’. Echt een fascinerende grootbeeldfilm over dat wat we met het blote oog niet kunnen zien. Super interessant voor wijsneuzen en nieuwsgierige aagjes vanaf ca. 6 jaar.

Meer info op de site


Wandelroute Mies de Specht (Sallandse Heuvelrug)
wanneer je zin hebt

Vanaf informatieschuur De Pas op de Sallandse Heuvelrug loopt een wandelroute speciaal voor kinderen: Mies de Specht. Onderweg leer je alles over deze bijzondere vogels en met een beetje geluk kom je hem ook zelf tegen! De route is ongeveer 2,5 kilometer lang.

Meer info op de site


Het Klauterwoud (Vlaardingen)
altijd!

In speeltuin Het Klauterwoud vind je misschien 1 kant-en-klaar speeltoestel. Kinderen spelen er met allerlei hindernissen en elementen die hen uitdagen om zelf een spel te bedenken en te spelen. De naam Klauterwoud zegt het al een beetje: het is een plek om avontuurlijk buiten te spelen!

Meer info op de site