Regio Amsterdam

Winter Wondertocht

04-winterwondertocht amsterdamse bosAmsterdamse Bos, de Boswinkel
12.00-13.00, 13.30-14.30 en 15.00-16.00 uur

Ook in de winter zijn er genoeg wonderen te vinden in het bos. Maak je eigen natuurmobile met winterschatten en speel een renspel om warm te blijven! Voor kinderen van 3 tot 8 jaar en ouders/begeleiders o.l.v. Natuur is een Feest.

Kosten en duur:
Kind: € 4,50
Volwassene: € 2,00
Start bij De Boswinkel. Duur:l 1 uur. Reserveren aangeraden.

Regio Utrecht

Kinderroute op Landgoed Oostbroek

landgoedoostbroek kinderenOostbroek, Bunnikseweg 45a, De Bilt

De kinderroute ‘Heksenpad Oostbroek’ van Utrechts Landschap is vernieuwd. Het nieuwe routeboekje is verkrijgbaar in ’t Winkeltje van Oostbroek, Bunniksweg 45a in De Bilt. Een paar eeuwen geleden leefde er op Oostbroek een oude weduwe. Zij wist veel van de geneeskrachtige eigenschappen van planten en dieren. De mensen dachten dat ze een heks was! Tegenwoordig ligt er op landgoed Oostbroek een heus Heksenpad. Langs dit pad staan kompasrozen. Met het routeboekje kun je de opdrachten vrijspelen. Onderweg kom je meer te weten over het landgoed en de spannende legende van de heks van Oostbroek. De route is 1,5 km lang en goed begaanbaar met kinderwagens en rolstoelen.

Kosten en duur:
Routeboekje: € 1,- (te koop in ’t Winkeltje van Oostbroek)
Open op dinsdag t/m vrijdag 12.30 – 15.30 uur, in het weekend van 11.00 tot 16.30 uur.

Regio Rotterdam

Power of Poison

03-powerofpoisonLP2, Wilhelminakade 326, Rotterdam

Ga mee op een ontdekkingstocht door de fascinerende geschiedenis van het ontstaan en gebruik van vergif door de eeuwen heen, Van het Colombiaanse Chocó regenwoud tot aan het oude Rome. Beleef mysterieuze avonturen in verre landen en leer hoe vergif zowel dodelijk als levensreddend kan zijn. Laat je meevoeren door The Power of Poison en geniet van een geweldige ervaring!

De tentoonstelling biedt een scala aan interactieve ervaringen: je staat oog in oog met levende gifkikkers en met reptielen, waarvan het gif dodelijk en ook genezend kan werken. Je maakt kennis met planten die een genezende werking hebben en soorten die je beter niet kunt aanraken.

Kosten en duur:
Kind: €7,50
Volwassene: €13,00
Tot en met 7 februari 2016

Regio Maastricht

Gaia Zoo

02-gaiazooKerkrade, Dentgenbachweg 105, Kerkrade

In GaiaZOO kun je dieren bewonderen die nu op aarde leven: van muskusossen, lynxen, Laplanduilen, doodshoofdapen en veelvraten tot giraffen, gorilla’s, neushoorns, rode ibissen en cheeta’s. Voordat deze dieren op aarde verschenen, kende het leven op aarde echter een evolutie van vele miljoenen jaren. En alleen door deze lange historie heeft de aarde en het dierenleven zich kunnen ontwikkelen tot de schitterende planeet met enorme diversiteit aan planten, dieren en leefgebieden, waar wij vandaag de dag op leven. Daarom zie je in GaiaZOO ook allerlei uitgestorven dieren uit de verre geschiedenis van de aarde.

Kosten en duur:
Kinderen tot 9 jaar: €15,50
Vanaf 10 jaar: €17,50
Open van 10.00 – 16.00 uur

Regio Twente

Molen van Frans

01-molen van fransDal van de Mosbeek, Overijssel

Iedere zondag kun je in bezoekerscentrum Molen van Frans in Dal van de Mosbeek terecht voor een bezoekje aan de molen, een praatje met de molenaar, informatie over wandel- en fietsroutes en tips van de kenners! Ook de Watermolen van Bels is een bezoekje waard. Beide molens staan op een steenworp afstand van elkaar. Hun radars draaien op hetzelfde water uit de Mosbeek.

Meer info op de website