Wat kun je dit weekend allemaal doen met het gezin? 
We zetten de leukste dingen op een rij:

OERRR eten uit de natuur op de Veluwe (Loenen)

Durf jij een brandnetel te plukken en te proeven? Ga mee met de boswachter op zoek naar eetbare planten uit de natuur. Na afloop ga je samen de verzamelde oogst bereiden en opeten. Deze activiteit is geschikt voor iets grotere kinderen: vanaf 8 jaar. Van tevoren moet je wel even een kaartje kopen.

Wanneer:
zondag 07 jun 2015 – 13:30 uur tot 15:30 uur

Waar: 
Loenense Enk, De Groote Modderkolk
Vrijenbergweg 24, 7371 AALoenen (Gld.)

Meer info >

_____________

Kabouterpad Westerschouwen (Schouwen-Duiveland)

De boswachter weet het zeker. In boswachterij Westerschouwen wonen kabouters. Ben je benieuwd waar? Kom dan een kijkje nemen! Met een puntmutsje op je hoofd en rode wangen doe je een aantal leuke kabouteropdrachten. De gids van Staatsbosbeheer helpt je een handje, en papa en mama mogen ook mee. Wie weet zie je een kabouter tussen de struiken…

Wanneer:
zaterdag 6 juni 2015 – 13.30 uur tot 15.00 uur

Waar:
Kraaijensteinweg 140
4328 RD Westenschouwen

Meer info >

_____________

Plukkerij Framblij (Monster)

Bij Framblij word je héél blij van alle frambozen en ander fruit dat je zelf plukt. Bijna het hele jaar! Het is zo leuk om je eigen fruit te plukken! Lekker kopje koffie ook erbij in het theehuis, met natuurlijk frambozentaart. Zelf een (strand)emmertje meenemen (of een bakje) is het handigst. De geplukte frambozen (of ander seizoensfruit zoals aardbeien en bessen) reken je achteraf af (op gewicht). Cash geld meenemen dus.

Wanneer:
Het hele jaar door, elke woensdagmiddag en zaterdagochtend

Waar:
Plukkerij Framblij
Zwartendijk 11, 2681 LM Monster

Meer info >

_____________

Opening Uit Verre Landen (Den Bosch)

Leuke gratis activiteiten tijdens openingsweekend ‘Uit verre landen’ bij het Noordbrabants Museum. Weet jij waar suiker, tabak, porselein, rubber of kruiden vandaag komen? Ontdek dat tijdens de familietentoonstelling ‘Uit verre landen’ bij het Noordbrabants Museum in Den Bosch!

Op zaterdag 6 en 7 juni wordt het openingsweekend de familietentoonstelling veel gratis extra activiteiten voor het hele gezin gehouden. Op beide dagen wordt ieder uur een laagdrempelige rondleiding aangeboden, leuk voor jong en oud!

 

Wanneer:
zaterdag 6 juni – zondag 7 juni

Waar:
Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41, 5211 HT Den Bosch

Meer info >

_____________

Schaapscheerdag (Drunen)

De jasjes van de schapen bij De Schaapskooi in Drunen gaan uit en jij kan daar bij zijn! Deze dag kunnen de kinderen werken met wol en kunnen ze geschminkt worden. Tevens is het dit jaar mogelijk om een vacht te kopen!

Wanneer:
zaterdag 6 juni 2015  – vanaf 10.00 uur tot ca. 16.00 uur

Waar:
De Schaapskooi
Duinweg 58, 5151 RK Drunen

Meer info >