TOT 1 JUNI: HET TOVERBOS IN NIJMEGEN
Kleuters en peuters krijgen toverkracht in de tentoonstelling Het Toverbos. In een bos met echte bomen gaan kinderen op avontuur. De kinderen krijgen een toverstafje mee. Door aanraking met het magische stokje gaan allerlei dieren in het bos ineens praten! Het roodborstje vertelt waarom hij zo mooi fluit en de vos verklapt zijn slimme trucs.

Tijd: tot 1 juni, openingstijden zie website
Adres: Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen
Info:  info@natuurmuseum.nl, 024-3297070

16 MAART: LAMMETJESDAG LOENERMARK
Op zondag 16 maart kun je op kraamvisite bij de lammetjes op de ‘De Loenermark’ in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn. De lammetjes mogen geaaid worden en er is schapenvoer te koop. Daarnaast zijn er ook  activiteiten zoals schapen drijven, ponyritjes en hutten bouwen. Ook zijn er (betaalde) excursies met de boswachter.

Tijd: 16 maart, van  10.30-16.00 uur
Adres: Schaapskooi Loenermark
Info: 06 – 53 269 547, website lammetjesdag

14 MEI: WATERBEESTJES ZOEKEN IN HEEMSTEDE
Leuk! Zoeken in een slootje of vijver op en proberen met schepnetjes waterdiertjes  te vinden. Dan kun je ze bekijken in een loeppotje met water. Met de zoekkaart erbij weet jij misschien zelf al wat je gevangen hebt. En anders helpen we je ermee. Leuk en lekker actief.

Tijd: 14 mei, 14.00-15.30 uur
Adres: Leidsevaartweg tussen nummer 49 en 51, Heemstede
Info en reserveren: kijk op de website

KRABBENPADTOCHTJE SAEFTINGHE
In het Verdronken land van Saeftinghe kun je voor € 3,- een rugzakje huren waarmee je het krabbenpadje kunt lopen. Langs het buitendijks gelegen plankierpad staan 10 palen met daarop een krab afgebeeld. In het rugzakje zit een handleiding en spulletjes waarmee je bij elke paal een opdracht uit kunt voeren. Dit is een leuke bezigheid voor gezinnen en deze rugzakjes hoeven van te voren niet gereserveerd te worden.

Duur van de tocht: ca. 1½ uur.
Adres: Bezoekerscentrum: Emmaweg 4, Nieuw-Namen
Info: kijk op de website

BOOMKRUIMELROUTE HARDERBOS
Een spannende wandelroute van 4,5 kilometer door het Harderbos, speciaal voor gezinnen. Onderweg kom je langs een uitkijktoren, vlonderpad, trekpontje en wiebelbrug. En met een beetje geluk zie je de sporen van bevers, zoals omgeknaagde bomen en ‘beverglijbanen’.

Tijd: altijd open
Adres: Sternweg, Biddinghuizen
Info: kijk op de website

TOT EN MET 30 MAART: LAMMETJESDAGEN EPEN
Kom je kijken in de schaapskooi? Misschien wordt er wel een lammetje geboren! De lammetjes spelen, kruipen tegen hun moeder aan en krijgen de fles. Je mag de lammetjes ook aaien op de lammetjesdagen.

Tijd: elk weekend tot en met 30 maart tussen 11:00-174:00 uur
Adres: Julianastraat 41b, Epen
Info: 043-455 1650, www.schaapskooimergelland.nl