Speurtocht Landgoed Stoutenburg, Leusden

Op Landgoed Stoutenburg (Leusden) zijn leuke speurtochten te doen en kun je de paddenpoel ontdekken! Het Stoute Schoenenpad is een doe-, leer- en wandelpad voor het hele gezin. Je kan van alles leren en doen. Zo is er een bostelefoon, een dassenburcht en een uitkijktoren. Bij de poel kun je met behulp van een schepnetje ontdekken welke diertjes daar in het water leven. Het pad is met pijlen aangegeven en bij elke activiteit staat een bord met een korte uitleg. Er is een beschrijving beschikbaar. Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Meer info >

________

Watervlooien en Bloedzuigers in het Amsterdamse Bos

Ga met een schepnet op pad en onderzoek samen met de boswachter de sloot. Wat kun je hier allemaal voor beestjes vinden?
Kosten zijn € 4,50 per persoon. Start is bij de Boswinkel.

Meer info >

________

sPEELse expeditie in De Pelen (Ospel, Limburg)

Ga mee wandelen in de mooie natuur van het Nationaal Park De Groote Peel. Wij hebben een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We willen niet teveel verklappen, maar wie meedoet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat De Peel een veenmoeras is!

Meer info >

________

Beleef de Bokkenrijders (Geleenbeekdal, Limburg)

Limburg was in de 18e eeuw in de greep van de bokkerijders; waren het geesten of rovers? Kom op zondag 31 mei naar Schinnen en herbeleef deze spannende tijd tijdens ‘Beleef de Bokkerijders’: een groot cultuurhistorisch festival rond de geschiedenis van de Bende van de Bokkerijders in het Geleenbeekdal. Het festival is gratis toegankelijk, maar je weet maar nooit wat er gebeurt als er bokkenrijders in de buurt zijn! Elk half uur zijn er op meerdere locaties toneelvoorstellingen. Je waant je in een andere tijd die dag!

Meer info >

________

De Hout op Stelten wordt om 13.00 uur geopend door een aantal talentvolle muzikanten van 8 tot 12 jaar.  Om 14:15 uur geeft Solid Ground  een vette (mee)dansvoorstelling Om 15:15 uur is er live klassieke muziek. ‘Een viool voor Boeffie’ is een luister-, kijk-, en meespeelervaring. Daarna volgt de uitsmijter van vandaag ‘Op vakantie met Dirk Scheele’, met Scheele, bekend van Nickelodeon.

Het festival wordt georganiseerd door Cultuurpark de Hout en gepresenteerd door Herman Jager. De toegang is zoals altijd gratis. Meer informatie is te vinden op Cultuurparkdehout.nl.

Meer info >