Bijna is het zover! ModderDag komt er weer aan. Op 29 juni mag je rollen dóór, spelen mét en zoeken ín de modder. En dat geldt niet alleen voor kinderen :) 

Leven met modder
Deze ModderDag heeft als thema ‘Leven in de modder’. Want met modder kun je niet alleen spelen, het is ook contact met de natuur. Wat vindt je allemaal in modderige slootjes? Wat groeit en bloeit er in de modder? Welke diertjes houden net zoveel van modder als jij?

Lekker meedoen
Meedoen met ModderDag is supermakkelijk. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Op de website kun je vinden wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is. Je kunt ook zelf iets organiseren! En weet je wat het leukste is? Er is een ModderDag 2015-fotowedstrijd! Stuur je modderfoto’s in en win een mooie prijs.

Waarom eigenlijk?
Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In de huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, computergames, tablets en smartphones. Terwijl spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag staat buiten spelen op de agenda. Omdat het leerzaam en leuk is!

Vies worden mag, op ModderDag!

Meer info op de website.

_____________________________

Foto’s: verschillende kinderdagverblijven en Bart Jansen via WTF.nl