Water, water, water: op warme dagen is er geen beter speelgoed voor jonge kinderen dan water. Daarom verzonnen we een superleuke how-to om in de zon uit te voeren met mini’s: we maken een watermuur!

Het mooie van een watermuur maken is dat het je (bijna) niets kost. Hoe creatiever je bent, hoe goedkoper het is. Sterker nog: je kunt een sterk staaltje recycling toepassen bij dit project. Aan de slag dus!

Verzamelen!
Handig om het huis door te lopen en alles waar water doorheen kan stromen, te verzamelen. Denk aan:

– wasmiddelflessen (knippen, snijden, maak hier gootjes en trechters van)
– slangen/pvc buizen
– afwasteiltjes
– emmers
– voedselverpakkingen/legge potten
– trechters
– plastic balletjes (leuk voor in bakjes waar water in terecht komt)

Verder is het sowieso handig om een rol ducttape of tyraps bij de hand te hebben, hiermee kun je al je gootjes, slangen en trechters vastmaken aan de schutting, een hek of aan een rechtopstaande pallet. Een boormachine kan ook handig zijn, mocht je extra watergaatjes willen maken in oude plastic flessen of bakjes.

Plak ’t vast
Nu je een hele berg mooie spulletjes hebt gevonden om de muur mee te maken, kun je één en ander open knippen, omvouwen, aan elkaar tapen en dan ophangen aan het hek of aan de schutting. Leuk om trechters met bakjes te verbinden door er slangen tussen te ‘plakken’, maar water dat van bakje naar trechter naar emmer klatert, is minstens zo leuk. Geef je kinderen lekker de ruimte om te experimenteren met materialen en je zult zien dat er in een mum van tijd een prachtig waterspektakel plaatsvindt.

Extraatje
Helemaal leuk: haal een paar zakjes voedselkleurstof bij de toko en maak emmers met verschillende kleuren water (je kunt er ook stukjes crepe papier in hangen). Laat de kleuren door de watermuur lopen, en kijk welke kleuren er ontstaan als je het water mengt.

 

Met dank aan familylicious / Debra