Genoeg te doen op deze mooie zondag! BuitenHelden zet een aantal tips voor je op een rij. Ga je lekker mee naar buiten?

1. Expeditie Junior

In Outdoor Valley in Bergschenhoek zijn sporen van een onbekend dier gevonden. De onderzoekers zijn er nog niet uit welk dier er ontsnapt is… Help jij mee het mysterie te ontrafelen op 16 en 17 mei, tijdens Expeditie National Geographic Junior? Hét nieuwe gezinsevent voor kinderen van 7 tot 14 jaar en hun ouders.

Natuurlijk zijn ook jongere of oudere kinderen van harte welkom. Wanneer kinderen wat jonger zijn, kunnen ouders en/of begeleiders zelf het beste inschatten of deze kinderen deel kunnen nemen aan bepaalde activiteiten. De allerkleinste kunnen een aantal activiteiten niet doen, daarom is de entree tot en met 4 jaar gratis.

Meer info: www.expeditiejunior.nl

2. Waterbeestjes zoeken en bekijken

Kom waterbeestjes zoeken en bekijken in een loeppotje. Ze zoeken een slootje of vijver op en proberen er met schepnetjes waterdiertjes mee te vinden. Dan bekijken we ze in een loeppotje met water. Met de zoekkaart erbij weet jij misschien zelf al wat je gevangen hebt. En anders helpen we je ermee. Leuk en lekker actief.

Kosten: kinderen tot 12 jaar € 4,-, van Beschermers € 3,-. De ouders mogen gratis mee.

Meer info: www.landschapnoordholland.nl

3. Helvoirts Weekend

Op zondag 17 mei vindt de laatste dag van het jaarlijkse evenement Helvoirts Weekend plaats. Er wordt van alles georganiseerd voor jong en oud. Op zondag is het Family Funday. Voor de kinderen (t/m 16 jaar) zijn er luchtkussens, handboog schieten, servies gooien. Verder kun je creatieve dingen doen zoals je laten schminken, cakejes versieren, enz.. Voor wat lekkers wordt gezorgd. Voor de allerkleinste hebben is er een peuterhoek met een zandbak, ballenbak die is afgezet zodat ze lekker kunnen spelen. Speciaal voor de kinderen komt er een kinderband Fantasy 3. Zij zullen weer speciale optredens met veel interactie met de kinderen. Optredens zijn van 11.30u tot 12.00u en van 12.30u tot 13.00u

Meer info: www.v2.helvoirtsweekend.nl

4. Meivakantie bij het Zuiderzeemuseum

In de meivakantie is er vanalles te doen in het Zuiderzee Museum. Er zijn verschillende ambachtsdemonstraties te zien en je kunt aan de slag met de leukste spelletjes en activiteiten. Werp een tros als een echte matroos, sla een (spring)touw en ontmoet de bewoners van het buitenmuseum. Ook mogen kinderen zich verkleden als bewoners van Volendam en Marken rond 1900. Vaar mee met de vissersboot op het IJsselmeer en ontdek hoe het vroeger ging in het huishouden van 1920.

Het Zuiderzeemuseum is in de vakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer info: www.zuiderzeemuseum.nl

5. Apenheul

In de Apenheul is er genoeg te doen! Dit jaar staat het apenpark geheel in het thema van ‘loslopende apen’. Tot en met zondag 17 mei krijgen alle kinderen van 3 t/m 12 jaar een gratis loslopende apen spotpakket. Dit is een rugzak vol spullen die van pas komen bij het spotten van alle loslopende apen in Apenheul. De rugzak bevat een verrekijker, keycord met kompas, pet en een apenwaaier met een overzicht van alle apensoorten die in Apenheul leven.

Meer info: www.apenheul.nl

6. Over Nachten

Over Nachten is een spannende speurtocht door een schemerig bos voor kinderen van 4 tot 10 jaar (Heerewaarden). Leerzame opdrachtjes, sluipen door het bos, kennismaken met de vele dieren die in het bos leven, klauteren in een boomhut en uilenballen pluizen hoort bij Over Nachten.

Meer info: bcdegroterivieren.nl

6. Speeltuin Nederhemert

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in speeltuin Nederhemert de eerste schommel en wip geplaatst werden en dat vieren ze! Op zondag 17 mei is het feest! 3 dagen lang worden er leuke activiteiten gehouden voor jong en oud en wordt het 100 jarig jubileum gevierd met iedereen die daar bij wilt zijn. Laat je schminken, doe mee met een trommelworkshops, leer op speelse wijze een dansje, doe mee met een pannenkoekenrace en nog veel meer!

Meer info: www.speeltuinnederhemert.nl

7. Tweetakt-Kaap

Tweetakt/Kaap is een internationaal evenement gericht op de hele familie met podiumkunst en beeldende kunst voor alle leeftijden. Tweetakt/Kaap vindt jaarlijks plaats in Utrecht en op Fort Ruigenhoek in Groenekan. Echt een aanrader voor het hele gezin. Bekijk de kunstwerken en doe mee aan een workshop. Drink daarna iets op het gezellige terras terwijl de kids lekker spelen. Ook leuk voor de allerkleinsten (vanaf 1,5 jaar)!

Meer info: tweetakt-kaap.nl

8. Kasteel de Haar voor kinderen

Kasteel de Haar is een heel groot kasteel met allerlei torentjes en een grote slotgracht er omheen. Bij het kasteel horen een baron en een barones. Meestal wonen ze ergens anders, maar 1 maand per jaar komen ze in het kasteel logeren. En dan is het feest!

Wil je weten wat er allemaal moet gebeuren voordat de baron en barones helemaal tevreden zijn en ze hun deftige gasten kunnen ontvangen aan het diner? Kom dan naar de rondleiding. Een echte gids neemt je mee van helemaal onderin het kasteel waar de koks werken naar de allermooiste feestzalen daarboven. De barones heeft een badkamer met zoveel spiegels, dat heb je nog nooit gezien!

Voor de ouders/begeleiders: alle kinderen zijn welkom bij de kinderrondleiding, maar hij is met name geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer info: www.kasteeldehaar.nl