Leuke dingen! We zetten ze weer voor je op een rij!

IVN Slootjesdag
13 en 14 juni

Wil je weten hoe een kokerjuffer overleeft in een sloot vol vijanden? En hoe een bootsmannetje aan zijn voedsel komt? Noteer de IVN Slootjesdagen op 13 en 14 juni 2015 dan alvast in je agenda.

Meer info op de site van IVN

Bezoekerscentrum Dunea (Wassenaar)
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 17.00 uur

Het hele jaar door is er van alles te doen en te beleven voor jong en oud. Maak een mooie wandeling of fietstocht door de duinen of ga op pad met een gids. Ook kinderen kunnen hier veel lol en plezier maken. Ze kunnen heerlijk ravotten, klimmen en spelen in het Monkeybos of de speeltuin en kliederen met water en zand bij de waterspeelplaats. Er worden het hele jaar door genoeg leuke activiteiten en excursies georganiseerd.

Meer info op de site van Dunea

Openingsweek bezoekerscentrum Oisterwijk (NB)
zaterdag 13 juni

Ter ere van de opening van het nieuwe bezoekercentrum organiseert Taxandria Atletiek op zaterdag 13 juni de Groot Speijck Run. Zelfs kinderen jonger dan 7 jaar kunnen een stukje meerennen! Om 9.30u starten de kinderroutes van 500 meter en 1 km. Elk kind krijgt een verrassend aandenken. Doe jij ook mee?

Meer info op de site van Taxandria

 

Kabouterpad Westerschouwen (Schouwen-Duiveland)
13 juni

De boswachter weet het zeker. In boswachterij Westerschouwen wonen kabouters. Ben je benieuwd waar? Kom dan een kijkje nemen! Met een puntmutsje op je hoofd en rode wangen doe je een aantal leuke kabouteropdrachten. De gids van Staatsbosbeheer helpt je een handje, en papa en mama mogen ook mee. Wie weet zie je een kabouter tussen de struiken…

Meer info op de site van Staatsbosbeheer