Er op uit met kindjes, JudithBuitenHelden wilde graag weten wat Judith van Wijk (www.hipenhot.nl) bij haar in de buurt onderneemt met haar kinderen. 

Kun je ons iets over jezelf vertellen?
Jazeker! Ik ben Judith van Wijk, 37 jaar, mama van 3 kindjes (2 meisjes en 1 jongen). Ik werk als leerkracht in het Speciaal Onderwijs en heb daarnaast een eigen bedrijf, Kidzovoort (www.kidzovoort.nl), waaronder een aantal websites vallen. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met de kindjes, omdat ik merk dat ze dit ook echt nodig hebben. Van de hele dag binnen hangen worden ze vaak hangerig en vervelend.

En mogen we ook iets meer weten over jouw kinderen?
Mijn oudste dochter Sterre is 7 en gaat naar school. Sterre is geen buiten-meisje, maar zit het liefste binnen te knutselen of spelletjes te doen. Yuren, mijn zoon, is bijna 4 jaar. Hij vindt het heel spannend om volgende maand naar school te gaan. Liever blijft hij bij mama, zegt hij. Toch denk ik dat hij het heel leuk gaat vinden met alle kindjes op school. Yuren is een echt buitenkind. Hij fietst, rent en klimt het liefst de hele dag. Mijn jongste dochter is Lenthe (bijna 2). Een echte 3e, ze is met alles vlot. Lenthe is ook een buitenkind, een stoere meid die graag rent, loopfietst en klimt. Toch kan het ook een meisje-meisje zijn, met kettingen om en jurkjes aan.

foto 3
Wat doe je het liefst als je met de kinderen op stap gaat?
Dat is heel wisselend. Vanaf huis loop ik het makkelijkst de stad in of naar het Haagse Bos. Of een van de speeltuintjes in de buurt. Wij hebben een hele fijne binnentuin, vrij van vreemden (de deur kan alleen met een sleutel open) waar de kindjes veilig kunnen buitenspelen. Daar zit ik, zeker als de zon schijnt, heel graag op een bankje, terwijl de kinderen druk bezig zijn. Soms ga ik met de fiets naar het strand of de kinderboerderij. En in het weekend gaan we regelmatig wat verder weg met de auto, wij vinden het bijvoorbeeld heel leuk om blote voeten paden te lopen!

En wat doen jouw kinderen het liefst als ze met jouw naar buiten gaan?
Dat wisselt, de binnentuin is vooral in de middag favoriet, als alle kindjes van school komen. In de ochtend wil Yuren heel graag naar de (bos)speeltuin, de kinderboerderij of het strand. In de binnentuin vinden ze het heerlijk om te fietsen.

Laatst ben je naar een bosspeeltuin geweest. Waar is deze speeltuin?
En wat is daar allemaal te doen?
De bosspeeltuin ligt in het Haagse Bos. Tegenover het kantoor van de Nationale Ombudsman (ter hoogte van de kruising Bezoudenhoutseweg-Koning Marialaan). Er is een kabelbaan, en een baan met loopbruggen, boomstammen, touwen, klimtoetsellen, allemaal gemaakt van hout. Op de grond ligt zand en er is  een picknicktafel. Iets verderop is een groot grasveld waar je ook kunt picknicken. Verlies je kind daar trouwens niet uit het oog, want achter het riet is een watertje.

Voor herhaling vatbaar? En raad je het andere ouders met kinderen ook aan?Jazeker! Lenthe van bijna 2 kan onder begeleiding al lekker klauteren en stappen. Soms moet ik haar even een handje geven, maar het meeste kan ze zelf. De kabelbaan is voor haar nog niet geschikt. Yuren van 4 kan lekker zijn gang gaan, maar de kabelbaan is voor hem ook nog wat moeilijk om alleen te doen. Sterre van 7 kan prima alleen op de kabelbaan. Ik denk dat de speeltuin leuk is tot ongeveer 10 jaar.

Wil je zelf nog iets vertellen aan vaders, moeders, kinderen of BuitenHelden?Misschien dat ik fan ben van Tumbling Animals van bObles? Leuke beesten van een soort schuimrubber, die je zowel buiten als binnen heel goed kunt gebruiken. Kinderen kunnen er allerlei motorische ontdekkingen mee doen en vaardigheden mee ontwikkelen. Ze zijn prijzig, maar echt hun geld waard. Wij kopen er ieder jaar eentje en hebben al een aardige verzameling!

_______________________________________________

Ook een keer vertellen over je kindjes en je favoriete uitjes? 
Laat het ons weten: buiten@somoiso.nl