Moestuintjes van AH. Of je nu wilt of niet: je kinderen hebben je waarschijnlijk al overgehaald om er een aantal in de vensterbank te parkeren. De aarde nog onder je vingernagels vandaan peuterend, vraag je je af hoe je die plantjes nou dit jaar wél in leven moet houden. Hier is het antwoord.

Moestuintjes: de app. Ga naar de AppStore en download dit schattige-maar-o-zo-behulpzame appje van AH. Met deze app heb je toch zo’n 90% kans om daadwerkelijk iets te oogsten aan het eind van de zomer en wek je bij iedereen de indruk dat je groene vingers hebt ;)
 

Zo werkt ie

Bij het openen klik je eerst door een snelle helpfunctie heen. Daarna kom je in het overzicht van tuintjes terecht. Zoals je misschien al op de moestuintjesbak had gezien: de tuintjes zijn in vijf categorieën verdeeld. Waarom? Omdat het ene plantje nou eenmaal baat heeft bij het andere. Je kunt hier niets aan veranderen, dus aan de gang dan maar.

 

Stap 1:
Druk op de grote ‘plus’ in het midden van je scherm. Zoek het plantje op dat je gaat poten – of hebt gepoot, want je kunt ook met terugwerkende kracht invoeren, handig!

Stap 2:
Zaai nu of kies voor het aantal dagen geleden dat je hebt gezaaid. Tap dan op ‘naar mijn moestuin’.

Stap 3:
Tap eens op je plantjes! Je vind hier een voortgangsbalkje en een paar tips, trucs én info over je plantje: wanneer verpotten, hoeveel ruimte hebben ze nodig, houden deze planten van andere planten en komen er veel dieren op af?


Klaar is Kees! Nou ja, je kunt natuurlijk nog wel even verder rommelen in de app: onder het hamburgermenu vind je de nodige instellingen, waaronder ook die ene voor de niet-zo-groen-vingerigen onder ons: notifications! Lekker aanzetten. Dan mis je geen enkele groei- of verzorgingstaak! Verder vind je hier nog moestuinplannen, video’s en links naar AH en IVN.

Wij vinden ‘m leuk, deze app, en hij verdient wat ons betreft dan ook een aanbeveling!